Mic dejun cu avocado copt

Ca o provocare gustativa, va propun sa incercati varianta asta de preparare a fructului minune- avocado. Imi place la nebunie crud, cu lamaie, ceapa, rosii si usturoi, sau, pur si simplu, pus pe o felie de paine, cu o felie de jamon deasupra.

Am zis sa il incerc si copt, ca tot nu mai stiu ce sa mananc la micul dejun.

Am folosit asa:

1 avocado copt, moale la pipait 😊

1 ou

cateva frunze de telina

frunzele de la o ceapa verde

o mana de parmezan ras

jamon serrano/prosciuto crudo

sare, piper

lamaie

Taiati avocado in doua, scoateti samburele. Separat, amestecati oul cu parmezan, frunzele de telina si ceapa, sare si piper.

Asezati feliile de jamon peste jumatatile de avocado, formand un perete mai inalt, pentru a nu se scurge omleta.

20160427_115243

Asezati avocado in tava de cuptor, in care ati pus hartie de copt, si tunati omleta, cu grija sa nu curga pe langa.

20160427_115446

Dati la cuptor, la 230-250 grade, pentru vreo 15 min., pana se incheaga omleta.

Gustul este cu mult mai bun si mai intens daca stropiti cu lamaie, la servire.

20160427_12302320160427_123104(1)

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s